Hoe moet je improviseren? Improviseren kan iedereen leren. Ook jij. Met wat je nú kunt op je instrument, kun je al leren improviseren. Iedereen is in staat zich muziek te verbeelden. En er is niets mis met je wanneer je je weg in de muziek nog niet gevonden hebt. Bij leren improviseren gaat het om luisteren, vertrouwen hebben en je intuïtie durven volgen.

Echt Improviseren leert blazers met vertrouwen improviseren. Hiermee bedoelen wij dat we jou graag helpen je eigen mogelijkheden optimaal te benutten wanneer jij improviseert op jouw instrument. Je kunt meer dan je denkt! We helpen zowel voor beginners als gevorderden.

Speel je saxofoon, trompet, trombone, fluit, klarinet of een ander blaasinstrument? En wil je graag leren improviseren, of een flinke sprong vooruit maken met je improvisatievaardigheden? Bekijk dan op de website van Echt Improviseren het aanbod van workshops, langlopende trainingen, individuele coaching en online cursussen. Jouw leren improviseren is onze specialiteit.

Echt Improviseren helpt jou stap voor stap op weg met het ontwikkelen van de muzikale en andere vaardigheden die jij nodig hebt om de muziek die je je verbeeldt te kunnen uiten en spelen. Echt Improviseren maakt vaak gebruik van de Improvise for Real methode