Een beetje sentiment is heerlijk op zijn tijd. Aan het eind van het jaar terugkijken op wat je het afgelopen jaar hebt bereikt; ik hou ervan.

Zo heb ik dit jaar veel mensen mogen inspireren om verder te komen met improviseren. En dat geeft mij enorm veel voldoening. Ik geniet ervan wanneer ik een deelnemer aan mijn Jaartraining Improviseren hoor zeggen: “ik speel veel vaker, ik heb echt zin om te oefenen, ik heb er ontzettend veel plezier in en mijn vrouw is mijn eerste fan.” Of wanneer ik iemand in een privé-les hoor zeggen: “deze oefeningen snáp ik tenminste, hier heb ik écht iets aan, hier kom ik verder mee. Dankjewel!”

Verder ben ik zelf nog altijd gefascineerd om te blijven leren op mijn instrument. Ik oefen nog steeds, en neem regelmatig les. En van elk optreden leer ik weer iets nieuws.

Ik heb natuurlijk ook goede voornemens voor het nieuwe jaar. Van de volgende voornemens ga jij in het nieuwe jaar iets merken:

  • Achter de schermen wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe site. Met genoeg ruimte voor al mijn nieuwe plannen, teksten en fimpjes.
  • Ik werk aan een E-book van het materiaal van mijn eerder verschenen blogs. Deze zal op de nieuwe site te downloaden zijn. Hieronder vind je alvast een overzicht van de verschenen blogs van het afgelopen jaar.
  • Ik begin in september gewoon weer met een nieuwe Jaartraining Improviseren. De deelnemers die nu meedoen zijn op 1/3 van de training, en kunnen al zóveel. Ik ben trots op ze!
  • De droom van het maken van een online training krijgt langzaam vorm. Je hebt vast al wat van mijn ‘oefenfilmpjes’ voorbij zien komen. Het ALLER-moeilijkste is dat ik een training moet maken zonder live-feedback van jou! Maar ik ga gewoon beginnen. (Online trainingsaanbod vind je inmiddels hier)

Ik ben heel benieuwd, wat heb jij bereikt in het afgelopen jaar op het gebied van improvisatie? En wat zijn jouw goede voornemens? Laat het mij weten in het reactie-veld onderaan dit blog.

Heb jij een aantal improvisatietips gemist? Hier volgt een overzicht van de door mij geschreven blogs van het afgelopen jaar, vol tips voor jou om verder te komen met je improvisaties:

Neem even de tijd en deel je improvisatie-mijlpalen van het afgelopen jaar en je goede voornemens voor het komende jaar in het reactieveld onderaan dit blog. Dank!